You are currently viewing А ти имаш ли редовен цикъл?

А ти имаш ли редовен цикъл?

На мене скоро може да ми дойде също и малко да се успокоя, че новият ми проект OborotenSait.com има бъдеще пред себе си.

###

Като казвам “цикъл”, нямам предвид някакви естествени биологични процеси в женското тяло. Биологията и медицината не са ми темите, по които мога да говоря уверено.

По-скоро имам предвид “Цикъл на положителна обратна връзка”.

Според различни източници, това е явление в природата, при което резултатът от един процес води до разрастване на процеса, който го е създал.

Представи си го като дете от добро семейство в хубав квартал…

Благоприятната среда го възпитава и го отглежда способен гражданин, който в своята активна възраст помага на квартала да се развие още по-добре, понеже човека плаща повече данъци, грижи се по-добре за собствеността си и има гражданска позиция, която дисциплинира останалите (особено политиците).

Това е пример за началото на цикъл на положителна обратна връзка.

Сега си представи същото дете, но отглеждано в някое гето. В общият случай, примерът ще е за негативна обратна връзка – мизерията се възпроизвежда в повече мизерия.

Но нека не задълбавам в тази тема…

###

Можем да си обясним цикълът на позитивна обратна връзка и като начисляването на сложна лихва.

След всеки изтекъл период, депозираната сума нараства с определен процент, който се прибавя към нея, така щото в края на следващия период да получим лихва върху по-голямата сума.

Примерите са много.

###

Но въпроса, който мен ме интересува е:

Можем ли да вкараме фейсбук рекламата в такъв цикъл?

Според мен е възможно.

Стига да успеем да намерим начин да я направим рентабилна, тогава можем да продължаваме да реинвестираме от спечеленото в нея до безкрай. Или по-скоро до момента, в който тя не може да поеме по-голям бюджет.

Все пак българския пазар има някакви граници…

В мартенското си есе смятам да говоря за един от начините, чрез който смятам да вкарам рекламата на OborotenSait.com точно в такъв цикъл на позитивна обратна връзка.

Т.е. как мисля да я направя печеливша, така че да мога да реинвестирам постоянно.

Ако ти е любопитно какво планирам, изпрати и потвърди имейла си на тази страница:

Накрая ще получиш и обзор какво изобщо постигнах.

Вашият коментар