You are currently viewing Семпла стратегия, която ще направи вашият уебсайт моментално по-ценен за бизнеса ви

Семпла стратегия, която ще направи вашият уебсайт моментално по-ценен за бизнеса ви

Незавсимо дали вече имате уебсайт или смятате да създадете такъв в бъдеще, ако исктате той да помага на бизнеса ви да расте и да просперира, тогава следващите няколко параграфа ще са най-важното нещо, което ще прочете днес.

###

Защо?

Защото всички създаваме сайтовете си с надеждата да постигнем някаква цел.

Понякога целта е да спечелим нови клиенти, а друг път – да генерираме запитвания или да привлечем абонати за нашия емайл бюлетин.

Каквато и да е целта, трябва да предложим нещо в замяна на постигането ѝ.

В едно свободно общество, само това е начина…

Така че предлагаме услуги, продукти, ценно съдържание и софтуер, за да убедим другите хора да ни предоставят своите данни за контакт, пари или време.

Но правим ли всичко възможно по този въпрос?

Или действаме по линия на най-малкото съпротивление?

Ако не правим всичко възможно, за да стимулираме размяната на стойност, тогава следващта семпла старатегия ни помага да направим уебсайтовете си мигновенно по-ценни активи на фирмата ни.

###

Как точно, ли?

Като ни помага да генерираме абонати, запитвания, обаждания и дори продажби повече от обикновено.

Въпросът е дали сме се прицелили само в онзи сегмент от посетители, които са готови да поръчат веднага. Редица проучвания показват, че този сегмент е само малка част от всички посетители.

Например, проучване на Episerver разкрива,че цели деведесет и два процента от потребителите посещават за пръв път сайта на един бранд по причини, различни от желанието да закупят нещо.

###

Какво правим с всички тези хора?

Отговорът е, че можем да подходим към тях стратегически…

Ако те не са в настроение да харчат, тогава можем да им предложим нещо друго.

Напрактика, можем да създадем неограничено количество от “магнити за клиенти” като наръчници, инфографики, таблици и други, след което да ги разменяме срещу имейли. Така получаваме възможност да поддръжаме контакт с потребителите до момента, в който са готови да похарчат някакви пари.

Друга малко по-скъпа опция е да предложим софтуер като калкулатори, куизове и малки апп-ове.

Или пък да осигурим безплатни консултации, достъп до секретна част на сайта, уебинари, онлайн курсове и каквото друго ни дойде на ум.

Номерът е да е нещо, което е по-евтино за репродуциране и дистрибутиране.

Така инвестираме пари веднъж, за да го създадем, а пък след това не ни струва почти нищо, за да го раздаваме като подарък.

###

Всъщност точно това е стратегията, за която говоря:

Да създадем колкото се може повече такива “причини за контакт”. Някои посетители ще харесат безплатните статии и наръчници; други ще се впечатлят от софтуера; Някои ще предпочетат да се свържат с консултанта, а пък други харесват повече да получават бюлетин.

Въпросът е да предложим богат набор от “оферти”, така че да стимулираме по-голяма част от посетителите на сайта да влязат в някакъв контакт с нас.

Това е наистина важно, понеже получаваме шанса да създадем някакви отношения с тях и ако това стане… Ако те започнат да ни харесват и да ни се доверяват, тогава ще са по-предразположени да изберат нас и нашите услуги, с което да ни помогат да постигнем целта си.

За да изградим тези отношения, можем да имплементираме най-различни маркетингови автоматизации и да вкараме в действие различни услуги от трети страни.

Но вичко започва с предлагането на множество причини за контакт.

И това е един от най-бързите и надеждни начини да направим уебсайтовете си монентално по-ценни активи, понеже контролът е в нас. Никой не може да ни забрани да публикуваме стотици статии онлайн, десетки ръководства, ралични куизове и други.

Освен това, ефектът на тази стратегия действа с натрупване, веднъж след като си изградим навикът да генерираме нови и нови идеи за подобни подаръци.

В някои екстремни случаи можем да превърнем сайтовете си в “кошница с подаръци”, която толкова впечатлява потребителите с ползата в аванс , че те се превръщат в наши фенове още от самото начало.

Каква страхотна допълваща цел при организирането на онлайн присъствието ни, нали?

###

Но това не изчерпва всичко…

Планирам да публикувам серия от статии как се създават оборотни сайтове за фрийлансъри и малки фирми. Някои ще са по-технически, а други ще са като тази.

Така че, ако харесвате това “бебче”, можете да се абонирате за бюлетина ми, така че да започнете да ги получавате направо в пощата си:

Бъдете щастливи,

Саше Вучков

Вашият коментар