You are currently viewing Най-острия подводен камък при поръчката на WordPress сайт, който може да среже краката на бизнеса ви

Най-острия подводен камък при поръчката на WordPress сайт, който може да среже краката на бизнеса ви

Какво имам предвид ли?

Представете си, че поръчвате нов уебсайт. Уточнявате детайлите с интелигентен търговски представител и плащате капаро или дори пълната сума. Агенцията изглежда стабилна. В крайна сметка сте разгледали богато портфолио от що-годе прилични проекти.

Всичко върви добре…

До момента, в който стане ясно, че има нужда от някаква функционалност, строго специфична за вашата дейност.

Тогава започва едно мотаене… едно увъртане… едно избягване на комуникацията с вас.

Защо? Какво се случи?

Отговорът е простичък…

Вероятно сте попаднали на агенция, която няма дори един WordPress програмист в своя екип. Вероятно човека, който сглобява вашия сайт се води „WordPress дивелопър“, но не знае как да пише код, а използва само готови теми и добавки.

Хубавата черта на темите и добавките е, че излизат евтино…

Ако те трябва да се създават специално за вас, тогава вероятно ще се разделите с хиляди левове за софтуерен дизайн и писане на код. Това ви се спестява, понеже разработчиците на WordPress софтуер разпределят разходите си върху множество клиенти. Така можем да си позволим за 100 лева нещо, което би струвало най-малко 9000 или 10 000 лева.

Лошата черта на темите и добавките е, че са изчислени да покриват най-много 80% от необходимите неща за постигане на конкретната функционалност. С други думи, те осигуряват най-често търсените функционалности, а всичко останало се разработва допълнително, за да пасне идеално на конкретния проект.

Сами разбирате, че ако в екипа на агенцията няма програмист, тогава такива доработки са невъзможни…

И тука въобще не обсъждаме качеството на самите сайтове, които не са създадени под надзора на кадърен софтуер инженер. (В общия случай то не покрива съвременните изисквания).

Така че изведнъж търговския представител спира да си вдига телефона, а клиента остава без сайт или по-лошото – с някакъв недовършен проект. Разбира се, не може и да става дума човек да си поучи парите обратно без дълъг съдебен процес.

Постоянно попадам на подобни случаи…

Затова моят съвет е – ако ще поръчвате уебсайт и той ще се прави с WordPress, изрично попитайте дали в екипа има PHP програмист. Ако не получите убедителен отговор, тогава търсете друг изпълнител.

Например мен🙂

Аз съм професионален софтуерен инженер, който програмира на двата най-разпространени езика за уеб проекти – PHP и JavaScript. Плюс това съм създал не един или два „къстъм плъгини“ за себе си и за мои клиенти, така че мога да създам почти всичко, което ни хрумне.

В случай, че имате интерес, можем да направим една безплатна консултация:

Вашият коментар