You are currently viewing Защо да ти се вярва, Саше?

Защо да ти се вярва, Саше?

Този въпрос е нещо като по-учтива версия на култовата реплика, която получих веднъж „Много си тъп, Саше! Язък, че звучиш умно…“

Да ви кажа… Изобщо не очаквам да ми вярвате.

Ако харесате някоя моя идея или довод, ще ви посъветвам същото, което ми каза ChatGPT, когато се усъмних във фактологията му:

Do your own research!
(Направете собствено проучване)

###

Когато имам проблем, никога не се ограничавам с първото решение, за което съм узнал. За мен е много важно да открия множество източници, множество гледни точки, множество решения

По същия начин, когато някой ми каже нещо интересно, изобщо не се интересувам дали е вярно или не.

Защо?

Защото в момента, в който седна на компютъра, ще направя проучване. Ако имам компетентни познати, ще се обадя да говоря с тях. Ако нямам, ще поискам второ мнение от друг специалист.

Ако има книги по въпроса, ще си купя най-добрите и ще ги сканирам, за да извлека най-релевантната информация.

Дори да имам безусловно доверие на човека, който е свел до моето внимание нещо интересно, пак ще направя проучване, ако то заслужава да го запомня и има шанс да повлияе на мои решения.

###

Така че не ми вярвайте. Проверявайте си фактите. Мислете със собствените си глави. Носете пълната отговорност за действията си.

С някаква версия на горното вероятно ще ви посъветвам дори ако работим заедно…

Работил съм с клиенти и като копирайтър, и като дигитален маркетьор, и като програмист.

Искрено вярвам, че в 95% от случаите съм „извървял допълнителната миля“, както казват американците.

Но ги има и едни 5%, където въпреки, че съм си свършил работата, резултатите не са оправдали очакванията на клиентите.

Така че всеки, който работи с мен, трябва да е наясно, че поема премерен риск. Оборотният му сайт може да се окаже не чак толкова оборотен.

Аз нямам контрол върху качеството на продуктите му. Нямам контрол върху качеството на обслужването. Нито върху това как се отговаря на запитвания по телефона или дали доставките пристигат навреме.

Уебсайтът помага за бизнес успеха, но не е единствения гарант за такъв. Дори напротив. Умните маркетьори използват добри уебсайтове, за да се провалят колкото се може по-бързо, ако идеята не струва, така че да не си губят времето и парите.

Както и да е…

###

Доверието ви е много ценен актив…

Не го пилейте лесно!

Инвестирайте го само в хора, за които сте убедени, че си заслужават.

Вашият коментар