You are currently viewing Единственото, Което Интересува Клиентите Истински

Единственото, Което Интересува Клиентите Истински

Някои от нас са възпитани да потискат стремежите си и да се опитват да се задоволят само с наличното в момента. Други се отдават на „порока“ и минават през всеки по пътя си, за да получат желаното. 

Трети се люшкат от крайност в крайност...

Но има и такива разумни хора, които умеят да се владеят. Които се наслаждават на това, с което разполагат тук и сега, докато в същото време изстискват всяка капка от него, за да го инвестират в по-доброто си бъдеще.   

Независимо за кой от тези типове говорим, едно е сигурно:

Всички искат още… И го искат сега… 

Това е част от човешката ни природа. Тя може да е скрита. Може и да е на повърхността. Но тя съществува вътре в нас. 

Разбира се, не искаме какво и да е… Имаме си претенции. 

И прекарваме по-голямата част от ежедневието си, гравитирайки около себе си и вечния въпрос „Как да получа това, което искам?“. 

Като маркетолози, за да сме успешни, е важно да можем да се противопоставим на притегателните сили, които ни дърпат към собствения ни интерес и да можем да се позиционираме в орбитата на нашите клиенти. 

Защото нашите клиенти не ни познават (поне в началото) и честно казано изобщо не им пука за нас. В тази ситуация, всеки наш опит да ги привлечем към нас е обречен на провал. 

Кои сме ние, за да искаме подобно нещо? 

И все пак много маркетьори се опитват да направят точно това… Да изкарат клиентите си от техния собствен свят и да ги пъхнат в този на бранда си.  

Затова се скъсват да им говорят колко е добра марката им, какво предлагат, как го предлагат, къде го предлагат, по колко от него предлагат и т.н.   

Което е типичното „Аз, аз, аз“ или дори още по-зле – „Ние, ние, ние“.

Тъпо. Скучно. Достойно за игнориране.

Защото клиентите не се интересуват от тези неща…

Единственото, което ги интересува истински е „Как да получа желаното?“.  И ако трябва да спечелим вниманието им и да го задържим, тогава е важно да им говорим точно за това…

Защо не могат да го получат?

Как нашия продукт прави живота им по-лесен и приятен в това отношение?

Колко време ще му отнеме да им помогне?  

Как ще реагират околните, когато ги видят по-щастливи? 

Какви хубави работи ще им се случат по време на употреба? 

И т.н.  

Когато гравитираме около интереса на клиентите си, внезапно се превръщаме от нуждаещи се непознати в щедри доброжелатели и дори приятели. В хора, които заслужават вниманието, времето и парите им. 

Защото сме в тяхна услуга… 

Вашият коментар