You are currently viewing 5 отлични начина да пропилеете шанса си, когато поръчвате нов сайт

5 отлични начина да пропилеете шанса си, когато поръчвате нов сайт

Има две гледни точки за сайта:

  • Той е някаква добавка, която я има, защото е модерно;
  • Той е един от крайъгълните камъни на вашия бизнес.

В това отношение предприемачите не са глупави. Те поръчват уебсайт с идеята да попадне във втората хипотеза на ценен бизнес актив, който подкрепя солидно дейността им.

Но тъжната реалност е…

Че в крайна сметка много от тях получават нещо, което изглежда полезно само ако попада в първата хипотеза на някаква странична придобивка, която я има, понеже такъв е тренда.

Така предприемачите са в капана да инвестират известно време в своя сайт без да получават кой знае какъв насрещен резултат. А по-късно стигат до извода, че явно за техния бизнес тия модерни практики не работят.

И мисленето им прещраква от хипотеза 2 на хипотеза 1.

Което е супер тъпо! (извинете френския ми)

Има поне 5 начина, които са отговорни за подобно прещракване:

  • Те са платили за къстъм разработка, която малко хора могат да я поддържат и развиват. И следователно когато поискат нови функции, или им се обяснява, че не може или им се дават някакви баснословни оферти, които ги отказват да развиват сайта си.
  • Плащат големи суми за артистичен дизайн, за да имитират многомилиардните корпорации с маркетингови отдели от стотици служители. Естествено, че няма как да са конкурентни на този терен и просто пилеят средства.
  • Инвестират в детайлна „идентичност на бранда“ още преди да са направили и една продажба онлайн и съответно това е напълно излишно, понеже не работят с факти, а с фантазии какво се очаква от тях.
  • Нещата могат да ескалират до там, че да бъдат убедени да инвестират в скъпи видео продукции, подкастове и какво ли още не, без никаква ясна идея как тези неща се вписват в една ефективна маркетингова система.
  • Още от самото начало им обясняват, че сайтовете са „онлайн визитки на техния бизнес“ и още от самото начало им продават нещо, чиято най-последна задача е всъщност да се постига измерим резултат като обаждания, запитвания, продажби и прочее.

Ако искате да избегнете всичките тези „подводни камъни“, тогава нека направим една безплатна консултация:

Вашият коментар